Превантивно информационен център по зависимости и в Стара Загора
Превантивно информационен център по зависимости и в Стара Загора / община Стара Загора

В Стара Загора ще бъде открит Превантивно информационен център по зависимости към Съвета по наркотични вещества. В центъра ще работят различни специалисти, ще се провеждат занятия на терапевтичен театър, арт-терапия с танци и с рисуване, ще се води и терапевтична дейност със зависими лица и с техните семейства. Ръководител на дейностите в центъра ще бъде Радост Овагимян, която е секретар на центъра. Помещението е ремонтирано със средства от бюджета на ОбСНВ към Община Стара Загора.

На официалното откриване ще бъдат наградени победителите в конкурса за мото и лого на центъра Отличеното най-добро лого „Подаваме ръка, даряваме надежда" е на старозагорския финансист Живко Желев. В тази категория на конкурса са получени общо 14 предложения - 2 от Велико Търново, 1- от Казанлък и останалите са от Стара Загора.

Победител в категорията за лого е фотографът от Стара Загора Александър Петков.Той е предложил стилизирана визия на Дървото на живота. Двамата отличени участници в конкурса ще бъдат включени към делегацията, която ще посети и разгледа превантивно информационен и терапевтичен център по зависимости в Гърция.

Старозагорският превантивен център ще бъде официално открит днес от 16 часа. Сградата се намира на ул."Цар Иван Шишман" №96, в близост до Военен клуб.