Преместиха Европа директно в Община Казанлък
Преместиха Европа директно в Община Казанлък / Д.Бобева-архив

Информационният център „Европа директно", -Казанлък, който до момента се помещаваше в Инфоцентъра на града, на улица „Искра" -4, вече е с нов адрес: по решение на общинското ръководство Центърът е преместен в административната сграда на Община Казанлък на едно от гишетата, в Центъра за комплексно административно обслужване на гражданите, където доскоро бе гише „Кадастър и регулация". Като основна причина затова от Общината посочват нуждата от служителката в „Европа директно", която владее чужди езици има опит в писането на проекти по различни програми на ЕС.
Идеята ни е да кандидатстваме по 4 проекта на Оперативна програма „Административен капацитет", заяви  Станислава Балканска, директор на дирекция „Международно сътрудничество, програми и инвестиции" и в този смисъл помощта на Диана Петрова била ценна.
Тя допълни, че в служителката на „Европа директно" Общината е инвестирала много в курсове за квалификация и обучения и нейния капацитет досега не бил пълноценно използван.
С новото местонахождение на центъра нямало да е така. До няколко дни ще бъдат готови и указателните табели, които да насочват гражданите и търсещите към новия офис на „Европа директно".
Преместването на „Европа директно" не се приема еднозначно в града на розите.
Някои политически сили заподозряха в рокадата елегантен опит на градоначалника Стефан Дамянов да ползва след година помещението на „Европа директно" за свой предизборен офис.
За никой вече в Казанлък не е тайна, че настоящият кмет се готви за трети управленски мандат.