/ Дирекция Транспорт, чистота и екология
Община Стара Загора ще извърши дезинсекция срещу имаго на комари и ларвицидна обработка на тревните площи, паркове и градини, детските градини, детските ясли и социалните домове, както и на водните обекти в града.

Пръскането ще се извърши на 5 и 6 юли, по предварително изготвен график, предоставен от фирмата. На 5 юли - понеделник, от 20:45 часа, ще бъдат третирани площите,намиращи се в административно бюро „Зора“, а от 21:15 часа, ще бъде пръскано и в административно бюро „Кольо Ганчево“.

Организация на движението се въвежда по бул. „Св. Патриарх Евтимий“ в Стара Загора

В същия ден, от 22:00 часа, ще бъде извършена дезинсекция в административно бюро „Център“. Във вторник - 6 юли, от 20:45 часа ще се обработва района на административно бюро „Железник“, а в 22:00 часа ще бъде извършена дезинсекция на площите в административно бюро „Запад“.

Час по-късно ще стартира пръскането в района на административно бюро „Изток“. Площите, подлежащи на пръскане срещу комари са 533 295 кв. м. и обхващат детски площадки, паркове, детските градини, детските ясли и социалните заведения в града. 

Обработката  ще се извърши с биоцида „Цитрол Улв“. Графикът може да бъде променен при неблагоприятни климатични условия.