Представят Последните българи в Стара Загора
Представят Последните българи в Стара Загора / организатори

След вълнуващата премиера в Пазарджик, е време историите на „Последните българи" да поемат към следващата си дестинация.

Този път представянето ще се проведе в Стара Загора, по покана на „Пътуващите книги на Стара Загора" и със съдействието на кафене-бар „Нашето място", където ще бъде самата среща с читателите. Датата е 12 декември, а началният час - 18 : 30. Адресът на заведението е „ген. Столетов" 107.

Книгата излезе в началото на август тази година, след няколко месеца професионална и усърдна работа с Явор Цанев и Кети Илиева от издателска къща „Гаяна". Историите в сборника са писани в периода 2015 - 2016-та година и отразяват, както положението, в което се намират солидна част от българските села и хората, живеещи в тях, така и мрачното бъдеще на останалите, които са все още незасегнати...

Разказите в сборника са дванадесет на брой. Макар да са на социална тематика, историите съчетават в себе си фолклор и ужаси. Навлизането в тези жанрове и съчетаването им беше наложително за да се представи най-добре апокалиптичната среда, в която се развиват сюжетите.

Ако ви вълнуват теми като отчуждаването на хората от автентичните традиции; загниването на родния дух; сблъсъка между града и селото; ежедневието на изоставените стари хора по малките махалички; падението на ценностите в епохата на материализма, както и още други...