Представят поредицата Българската история в 100.. в Стара Загора
Представят поредицата Българската история в 100.. в Стара Загора / Dariknews.bg, архив

Поредицата „Българската история в 100...", от която са издадени вече две книги - „Българската история в 100 личности" и „Българската история в 100 събития", ще бъде представена в Стара Загора. Срещата с екипа на сайта Българска история, който подготвя и поредицата ще бъде на 11 март от 18.00 ч. в залата на Регионална библиотека "Захарий Княжески".

Седем момичета и момчета с ум и енергия, с ентусиазъм и отдаденост, с младежка дързост и вдъхновение събират, обработват и популяризират информация за факти, събития, личности от българската история.

„Българска история" е организация, създадена през 2012 г. Нейната основна цел е съхраняването и популяризирането на българската история, чрез поддръжката на сайт, организирането и партньорски участия в различни инициативи, посветени на тази мисия.

От създаването си до днес, организацията работи в посока опресняване на историческата памет, засилване на националната гордост, възраждане на забравени личности и епизоди от близкото и далечно минало, затвърждаване на устойчивите национални ценности, устояли на промените на времето, в което живеем.

Влагайки усилията си в дейности, акцентиращи върху и успешно съчетаващи елементите на националната идентичност - история, култура, традиции и бит, екипът на „Българска история" си поставя за цел да придаде облик на всичко онова, което наричаме български дух, и да изгради мост между миналото и настоящето", споделя екипът на сайта.