Представят Националната стратегия за развитие на регионите
Представят Националната стратегия за развитие на регионите / netinfo

Проектът на Националната стратегия за регионално развитие 2012-2022 година ще бъде представен на заседание на Регионалния съвет за развитие на Югоизточен район.
Документът определя стратегическата рамка на държавната политика за постигане на балансирано и устойчиво развитие на районите на страната. В него е формулирана визията за регионално развитие до 2022 година: Българските райони - организирани в национално и европейско сътрудничество за постигане на устойчив икономически растеж и заетост, с подобрено качество на живота и съхранено природно и културно наследство.

Регионалният съвет ще обсъди и основните проблеми и предизвикателства пред развитието на четирите области от Югоизточен район - област Бургас, област Стара Загора, област Сливен, област Ямбол, които ще послужат при разработването на Регионалния план за развитие на Югоизточен район през следващия програмен период.

Заседанието на Регионалния съвет за развитие ще се проведе на 19 април от 11 часа в хотел „Мериан палас". На него ще присъстват представители на министерства, областните управители на четирите области - Стара Загора, Бургас, Сливен и Ямбол, кметове на общини в Югоизточен район, както и представители от организациите на работодателите и работниците.

Форумът се председателства от областния управител Недялко Недялков.