Представят книга на Тихомир Етърски
Представят книга на Тихомир Етърски / личен архив

Първият екземпляр от книгата „Нека времето спре" на Тихомир Етърски получи днес кметът на Община Стара Загора Живко Тодоров.

С издаването й ще бъде отбелязана 60-та годишнина от рождението на журналиста, който ни напусна на 16 август миналата година, след кратко боледуване.

Организаторът Татяна Симеонова обясни, че кметът е помогнал с лични средства за издаването на книжката, която ще бъде представена на 30 януари от 18.00 ч. в РБ „З. Княжески". На тази дата колегата ни Тихомир Етърски щеше да навърши 60 години.

Тихомир Етърски е роден на 30 януари 1952 година в Габрово. Завършил е ВИТИЗ „Кръстьо Сарафов" през 1977 година. Работил е в театрите в градовете Смолян, Хасково, Габрово и Стара Загора.

Първите си поетични произведения публикува в местната преса. През 1986 година печели награда от поетичния конкурс „Хора на път" на в. „Транспортен глас". От същата година превръща журналистиката в професия. Работил е във вестниците „Свободен народ", „Новинар", „Нова светлина" и списанието „Нов живот". Бил е отговорен секретар на в. „7 дни Стара Загора", редактор във в. „Новината" и в. „Старозагорски новини". Член е на СБЖ.

Автор е на две стихосбирки - „Ръце, стегнати в китките" и „Обвинявам те в любов".