Парчета
Парчета / община Стара Загора
Къща Музей „Гео Милев” кани на представянето на сборника разкази на писателя Николай Николов-Козия „Парчета”.
 
Авторът е роден в Стара Загора през 1981 година. Пише от ученическите си години, публикувал е още тогава разкази в старозагорската преса. Творбите от настоящия сборник са на съвременна тематика, в тях ще откриете себе си, съседа, колегата - обикновеният човек, промъкващ се през несгодите на живота.
 
Николай Николов-Козия завършва Факултета по журналистика на Софийския университет. Твори и работи в столицата. Негова е инициативата от 2015 година „Истории от някога”, където автори четат жанрови разкази пред публика. Продължава да пише книги-игри, след първата му издадена в Стара Загора през далечната 1996 година. От тогава той написал разкази, фейлетони, дописки, стихове, станали част от редица сборници с нова българска литература. Деен член е на Асоциацията на младите писатели.
 
Интересната корица на книгата е от картина на съпругата на писателя – младата художничка Калия Калъчева. Авторът и сборникът ще бъдат представени пред старозагорската общественост от известния писател-криминалист Тео Буковски.
 
Събитието ще се проведе на 29 май от 18:00 часа в музея на улица „Гео Милев” № 37.