Родислав Стефанов
Родислав Стефанов / Библиотека Родина
Поредната занимателна и увлекателна „Среща с автограф”, на която Библиотека „Родина” кани читателите си  е с  писателя Родислав Стефанов . На 17 март 2016 г. в къща музей „Гео Милев” авторът представи книгата си „Камино де Сантяго”, в която описва своите поклоннически пътувания до гроба с мощите на ап. Иаков в Сантяго де Компостела.

Още преди година писателят-поклонник съобщи пред читателите си в Стара Загора, че „Камино де Сантяго” се превежда на немски език, а той пише продължението й. На книжните лавици вече е факт „Поклонникът от Сантяго”. Срещата с Родислав Стефанов на 16 март от 18:00 часа. Мястото отново ще бъде къща музей „Гео Милев”.

Продължението й, наречено „Поклонникът до Сантяго”, е художествен роман, в който главната героиня – младата американка Тина Фернандес, се сблъсква също така нелепо неочаквано с трагична случка в своето семейство. Единственият й близък човек – брат й Майк, катастрофира и изпада в кома, а лекарите отказват да се ангажират с прогнози за оцеляването му. Тина търси упование и надежда в немския писател Рос Ланце, за да изминат заедно с молитва за здраве огромното разстояние до светите мощи на ап. Иаков. Той е един от най-близките ученици на Иисус Христос и по-голям брат на Йоан Богослов.