/ netinfo
По случай 80-годишнината от рождението на Невена Коканова, в Стара Загора ще бъдат представени книгата „Години любов“ с участието на Георги Тошев,  премиера на новия документален филм „Невена Коканова. Пътуване“ и изложбата „Невена Коканова на 80 “.

Събитията са на 12 февруари, от 18.30 часа в  Регионална библиотека "Захарий Княжески".

По случай 80-годишнината от рождението на първата дама на българското кино „Книгомания” издава през декември 2018 г. биографичната книга „Години любов. Невена Коканова” - автор е журналистът Георги Тошев. Заглавието на книгата е неслучайно - кореспондира с първия важен филм в кариерата на Невена Коканова „Години за любов”, но и очертава звездния път на актрисата - да бъде обожавана от публиката си завинаги. 

Биографията е с твърда подвързия и суперобложка, включва над 250 снимки от личния архив на дъщеря й Теодора, някои от които се публикуват за първи път. Лимитирана част от тиража на книгата е с колекционерска стойност, тъй като  лично е подписана от автора и включва три картички с неизвестни фотографии на Невена Коканова. Отличава се и по различната корица от основното издание - с фотос на актрисата от 60-те години.

Тази книга е разказ за необикновен живот и вълнуваща кариера.

Невена Коканова продължава да е загадка и вълнение. Актриса, която публиката помни.

Обичана жена.