СПИН
СПИН / Thinkstock/Getty Images
По повод 1 декември-Международен ден за борба със СПИН/ХИВ, Младежки общински съвет в Стара Загора планира редица инициативи.
 
Днес и утре ще се проведат двете части на анти-СПИН кампанията „Моето здраве е мое право“ в Стара Загора. Кампанията, която стартира тази вечер от 18 часа в Младежкия дом, е организирана от Младежки Общински Съвет Стара Загора съвместно с БМЧК, КАБКИС, ПИЦ и РЗИ.
 
Ще бъдат връчени наградите на победителите от акцията „Мисли за мен когато шофираш“ и ще бъде представен филм по действителен случай за опасностите от СПИН –„Ти гониш”. След филма е предвидена дискусия по подготвени казуси и информативен тест  На мястото на събитието ще бъде осигурен и център за бързо изследване от КАБКИС.
 
На 1 декември от 12:00 до 14:00 в района на парк „5 Октомври“ ще се проведе улична акция на МОС съвместно с БМЧК, където ще бъдат раздавани информативни материали и превантативи. На място ще можете да научите повече за СПИН и как е афектирал България през изминалата година, както и да напишете послание към  всички съпричастни.
 
От 12:00 до 13:00 КАБКИС ще проведе акция на територията между ГПЧЕ „ Ромен Ролан“ и ПГСАГ „Лубор Байер“.