Празникът на Гълъбово стартира с отбелязване на 70-ата годишнина на ФК Ботев
Празникът на Гълъбово стартира с отбелязване на 70-ата годишнина на ФК Ботев / община Гълъбово

Празникът на град Гълъбово ще бъде отбелязан с едноседмична програма в дните от 24 до 30 август 2015 г. Началото на тъжествата по повод 46-ата годишнина от обявяването на Гълъбово за град ще даде Кметът на общината Николай Тонев в понеделник от 18:00 часа на стадион „Христо Ботев".

В празничния понеделник ще се отбележи и 70-годишнината от създаването на футболния клуб „Ботев" Гълъбово. Тържеството ще се осъществи със спомоществователството на „ЕЙ И ЕС" Гълъбово. По неписана традиция такъв тип юбилеи се честват с приятелско гостуване на чуждестранни отбори. „Ботев" ще приеме на свой терен отбора на „Суфли" - Гърция.

Срещата ще се подгрява от рок групите на английските заселници от с. Главан, община Гълъбово. Организаторите са предвидили изненади за феновете на футбола. С това мероприятие ще се даде „старт" на тържествата по повод 46-тата година от обявяването на Гълъбово за град.

С моноспектакъла на Георги Мамалев „Какво става" във вторник от 20:00 часа в дома на културата стартира културната програма за любителите на театралното изкуство. В сряда, на 26 август, също от 20.00 ч., за втори път на гълъбовска сцена ще се изяви трупата на Нешка Робева с вихрения спектакъл „Разбъркай го - да се оправи".

Любимият на много поколения поп певец Георги Христов ще зарадва своите почитатели на 27 август, в който ден Гълъбово е обявен за град. С концерт наживо в съпровод с бенд, точно в 20.00 ч. в голямата зала на дома на културата, жители и гости на Гълъбово ще се насладят на вечнозелените хитове „Черно и бяло", „Болка", „Майчице", „Нямам нужда от много приятели" и др.

Атрактивна футболна среща ще се разиграе на стадиона в Гълъбово от 18.00 ч. в петък /28 август/ между „Отбор на сърцето" с участието на Орлин Павлов, Лео, Спенс, Румънеца и Енчев и др. и отбора на Община Гълъбово.

Фурор в програмата се очаква да предизвикат легендарните рок-динозаври БТР. Техният концерт ще бъде в петък вечерта от 20.30 ч. пред дома на културата на новата открита сцена.

Традиционната киноложка изложба ще се проведе в събота в 10.00 ч. на градския стадион. В същия ден от 20.00 ч. в центъра на града ще изнесе концерт поп-фолк дивата Нелина, след което сцената ще завладеят народните любимци на тракийската народна музика от Конушенски народен оркестър с ръководител Никола Илиев.

Празничните дни ще завършат в неделя с традиционите народни борби, които ще се проведат от 10.00 ч. на стадион „Христо Ботев".