Празник в зоопарка
Празник в зоопарка / Община Стара Загора

В рамките на инициативата „Ателие на открито" на Община Стара Загора от днес на мечешката полянка в зоологическата градина в Стара Загора са експонирани две дървопластики - на мечка и лъв.

Инициативата на двама млади творци-дипломанти от Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий" бе подкрепена за пръв път миналата година, когато те поставиха изработените от тях „Щъркел" и „Риба" до площадката за бадминтон и до Залата на смеха в парк Аязмото. Тази година към тандема Димо Димов и Огнян Иванов се присъедини и Боян Славов. От днес, фигурите на царя на животните и на любимката на малките деца- Баба Меца, посрещат отдъхващите на мечешката полянка в зоопарка.

Празник в зоопарка
netinfo

Идеята на инициативата е да оползотвори отпадъчния дървен материал от почистването на парка и подрязването на дърветата. Изпълнени с много усет и въображение, дървопластиките се вписват съвсем естествено в натюрела на любимата за старозагорските деца зоологическа градина и доставят естетическо удоволствие на посетителите. От друга страна, включвайки инициативата в културния си календар, Община Стара Загора подпомага младите творци в техните художествени изяви и търсения.

Празник в зоопарка
netinfo

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров бе гост на Празника в зоопарка, който вече е обзаведен с 20 красиви пейки, подарък от старозагорската фирма „Прогрес". Той благодари на всички, които подкрепят животните в зоокъта и се грижат за тях, и връчи Дарителска грамота на инж. Славин Янакиев.

Като едни от най-близките приятели на Зоопарка, децата от Дома за деца лишени от родителски грижи „Незабравка" поздравиха всички деца и родители със специална програма, посветена на животните, включваща песни, танци и драматизация на приказката „Дядо и ряпа". В ролята на добрата маймунка, която посрещаше и веселеше всички гости с щуротите си, беше актрисата от Драматичен театър „Гео Милев" Елена Азалова.