празник
празник / netinfo
В парк "Зелен клин" от 18 часа
празник
93758
празник
  • празник
Група ентусиасти, определящи себе си като ”една шепа донкихотовци”, правят подарък за старозагорските деца по повод 1 юни.
 
„Това са членове на клуба за спорт с кучета „Тракия” и хора от националния аджилити клуб, чието основно ядро е от старозагорци. Идеята за спортно-развлекателното шоу, което подготвихме, е да покажем на децата, че домашните любимци не са свирепи животни, а са останали край нас хората, защото са вършили някаква работа и ни носят спокойствие и удоволствие в живота”, разказа в студиото на Дарик основният  организатор Сотир Евтимов.
 
Аджилити е сравнително млад спорт, който съществува от 70-те години на миналия век. Демонстрациите с кучета са на площадка, на която има много видове препятствия-тунели, бариери за прескачане, греда, люлееща се пейка, прескачане през обръчи. Всичко се прави за време и се следи за нарушения. В аджилити могат да участват всички видове породи кучета, а често по думите на Евтимов, четириногите приятели са много по-ентусиазирани от своите собственици.
 
Празникът с кучета е тази вечер от 18 часа в парк „Зеления клин”, а организаторите канят всички малки и големи деца, техните родители, баби и дядовци. Всички те ще видят и демонстрации с кучета за полицейска работа, а в шоуто ще бъде включена и част от публиката.
 
Спортно-развлекателното шоу довечера има и благотворителен елемент, който е насочен към животинките, настанени в Градския приют. „Кучетата там са нахранени. По-важно е те да бъдат социализирани и да им се даде шанс да бъдат осиновени”, призова Сотир Евтимов.
 
Повече чуйте в прикачения звуков файл.
 
За още новини харесайте страницата ни във Facebookhttps://www.facebook.com/darik.starazagora/