Празник на туристическата песен в Стара Загора
Празник на туристическата песен в Стара Загора / DarikNews.bg, Невена Божкилова
Празник на туристическата песен в Стара Загора
32288
Празник на туристическата песен в Стара Загора
  • Празник на туристическата песен в Стара Загора

По случай Деня на Съединението по традиция в Стара Загора се проведе деветият песенен празник на туристическата песен "Средногорско ехо".

В инициативата бяха поканени да участват шест песенни формации от цялата страна, които получиха грамоти и подаръци от старозагорските си домакини. Главен организатор на празника е председателят на старозагорското туристическо дружество

Празник на туристическата песен в Стара Загора
netinfo
„Сърнена гора" Алексей Стоев, който разказва в прикачения звуков файл кое е общото между туристическата песен и екстремните преживявания.

"Туристите сме хора, които постигаме всичко сами, затова и празникът на туристическата песен е посветен на 6 септември. Защото Съединението е дело, което българите са извоювали сами, напук на всички останали. Туристите правим нещо подобно, но в съвременния свят. Напук на всички трудности се събираме в планината и пеем. По стръмните върхове, пътеки, опасните пещери и ридове, редом с екстремните ситуации върви и туристическата песен", разказва Алексей Стоев.

Целта на песенния празник е всеки един хор да представи на останалите какво ново е създал и по този начин да се обменят идеи и опит, защото никак не е лесно да се пишат туристически песни, признава Стоев.