празник
празник / община Стара Загора
С весел празник ще зарадват децата на 1 май в Стара Загора. Малчуганите могат да се включат в разнообразни игри и вълнуващи приключения в парк „Митрополит Методий Кусев“ - „Аязмото“.

празник
община Стара Загора


Началото е в 11.00 часа в Зоопарка, където на открита детска сцена ще се представят с песни и танци ВС "Усмивки", ДЮНХ "Жарава", ДТС "Загорци", ФА „Траянци”, ФПФ „Цветна китка – слънчева”, Мажоретен състав при ЦПЛР, Клуб „Хип-хоп танци” към ЦПЛР, ВС „Траяна глас”, Детска школа за народни танци към НЧ „Настроение 2017“, Школа за поп пеене към НЧ "Г. Бакалов", ВС "Розов свят", ДМФ "Звездопад", ДЮТС „Броеничка“.

Дошлите на празника старозагорчета  ще имат възможност да се запознаят с различните фолклорни области, да се включат в играта „Съкровищата на зоопарка“, в приготвянето на скаутски хляб, в арт ателиетата за цветни мозайки, живопис и приложни изкуства, и още много други интересни занимания. Любителите на астрономията ще могат да видят умален макет на спътника „България 1300“, да се запознаят с основните елементи на съвременните космически апарат и да наблюдават слънцето.

празник
община Стара Загора


Предвидени са състезателни народни игри – скачане с чували, дърпане на въже, народна топка и др., в които могат да се включат както индивидуални състезатели, така и за семейства и отбори.  Във Въжения парк и алеите ще има игри и демонстрации, весело ориентиране, да направим бивак на поляната, разходка в парка с колело и каска.

празник
община Стара Загора


На Бадминтон площадката ще има Йога за всички възрасти с Клуб "Сантоша", тонизиращи гимнастически упражнения с инструктор Анелия Асенова, занимания по бадминтон с треньори от Спортен клуб по бадминтон – Стара Загора, фитнес тренировка и състезание по кросфит. Близката Зала на смеха ще бъде с вход свободен през целия ден, а в аулата на „Бага-Тур“ също ще посрещат гости по време на празника.

Организатори са Община Стара Загора, Народно читалище „Родина 1860“, Туристическо дружество „Сърнена гора“, Клуб „Роден за приключения“, Център за подкрепа за личностно развитие, Астрономическа обсерватория, Регионален исторически музей, Народно читалище „Настроение 2017“ и Прабългарска школа за оцеляване „Бага-Тур“.