Правят списък с отсъстващи общинари
Правят списък с отсъстващи общинари / DarikNews.bg

От началото на следващата година имената на недисциплинираните общински съветници да бъдат публикувани на сайта на Общинския съвет, обмисля председателят на местния парламент Емил Христов.

„Предложението все още не е обсъдено с останалите представители на политически партии, но това е начин да бъдем открити и още по-отговорни към гражданите. Ще предложа на сайта на Общинския съвет да бъдат публикувани имената на заседателите, които не посещават сесиите и заседанията на Постоянните комисии".

Председателят на Общинския съвет коментира още, че е постигната една от набелязаните цели-сесиите да преминават делово и стегнато, а важните решения да се вземат по време на заседанията на комисиите. „Общинският съвет трябва да се превърне в място, където се работи в интерес на гражданите, а не в място за политически или междуличностни борби за надмощие".

Емил Христов отчете като добра за старозагорци отиващата си година и изрази надежда, че въпреки трудностите „имаме шанс заедно да направим 2012 още по-успешна".