“Правителство ще разчита на потенциала на научната общност”
“Правителство ще разчита на потенциала на научната общност” / Министерство на земеделието и храните

Възраждането на аграрния сектор е една от основните цели на настоящото правителство, каза заместник-министърът на земеделието и  храните доц. д-р Георги Костов в Стара Загора. Зам.-министърът присъства на Професионалния  празник на работещите в областта на българската земеделска наука.

Доц. Костов, че аграрната наука е тази, която трябва да очертае пътищата, методите и начините за развитието на българското селско стопанство. По думите му научният опит, приложен в аграрния отрасъл създава инструментите  на  модерно земеделие с възможност за въвеждане на нови технологии  и съвременни модели на производство.

Заместик министърът обясни, че новото правителство ще насърчава иновациите и корпоративните инвестиции и в този смисъл ще разчита и на потенциала на научната общност.  

Постиженията на науката в областта на земеделието  можеха да се видят на традиционното специализирано изложение „Даровете на българската земя". Изложението беше открито от зам.-министъра на земеделието и храните доц. д-р Георги Костов.