Практическо учение при бедствия и аварии
Практическо учение при бедствия и аварии / netinfo

Министерството на извънредните ситуации ще проведе утре практическо учение в Чирпан. Форумът е на тема „Действие на Единната спасителна система за ликвидиране последствията при възникване на наводнения на територията на община Чирпан".

Ще бъдат представени дейностите по организиране на спасителни и неотложни аварийно-възстановителни работи от екипите на Единната спасителна система при наводнение и при ликвидиране на химическа авария.

В програмата е включено посещение в района на язовир „Зетьово". Екипите на Единната спасителна система ще демонстрират провеждане на спасителни и неотложни-аварийно възстановителни работи в район на наводнение.

По-късно в сградата на Професионалната гимназия по селско стопанство в Чирпан ще бъде направена демонстрация на спасителни действия при ликвидиране на химична авария.

В учението ще участват спасителни екипи на Министерството на извънредните ситуации, РС "Пожарна безопасност и спасяване", РПУ, Център за спешна медицинска помощ, БЧК, Аварийни екипи на „Нелсен чистота" и други.