ПП „Република БГ - за премахване на държавните субсидии за партиите
ПП „Република БГ - за премахване на държавните субсидии за партиите / netinfo

До 25 август ПП „Република БГ" ще подреди листата си за предстоящите предсрочни парламентарни избори.

Това е дясноцентристка партия, която в своята дейност се ръководи от европейските ценности - политически плурализъм, парламентарна демокрация, свобода на личността, върховенство на закона. В ръководството на партията влизат финансисти, юристи, преподаватели и участници в културния живот на страната, хора, които до сега не са се занимавали с политика. Това каза в интервю за Дарик организационният секретар на партията Владимир Георгиев.

„Партията съществува повече от година. Вече имаме сериозни успехи. Направихме национална подписка за премахване на държавните субсидии за партиите", коментира Георгиев.

Вече има изградени общински структури в Стара Загора и Казанлък.

Работещи институции, промяна на Конституцията и развитие на пряката демокрация ще бъдат трите опорни точки в предизборната кампания на партията, каза Владимир Георгиев.

Той допълни, че не е толкова важно дали партията ще успее да премине бариерата от 4%. „По-важно е, че да се развиваме. Стъпка по стъпка да вървим към сериозно присъствие в парламента и с парламентарни средства да налагаме нашата политика".

Една от целите на партията е необходимите подписи за свикване на референдум да бъдат 50 000, а не 500 000, както е в момента.