/ Община Казанлък
Вокалната група към читалището е носител на множество награди и отличия
Кметът на Община Казанлък поздрави тази вечер лично „рождениците“ от колектива на НЧ“Алеко Константинов - 1919“, село Ясеново:

Община Казанлък

„Видях, че ръководството на читалището са работили много с подготовката на читалищния салон, на фоайето, благодаря и на пенсионерския клуб, че са помогнали!“, обърна се към жителите на Ясеново Галина Стоянова.

Община Казанлък

„Видях и библиотеката, в която е вложен не просто труд, ами и сърцето на читалищното ръководство. Всичко е пипнато, удоволствие е да влезеш и да ползваш и читалнята, всичко - читалище, библиотека, кметство са добре поддържани, за което Ви поздравявам!“, сподели впечатленията си кметът на Казанлък.

Община Казанлък

За празника тя подари на читалището озвучителна уредба и подаръкът беше посрещнат с аплодисменти. „Явно традицията да се събирате и да живеете заедно продължава, затова следващия път да ползвате с радост подаръка!“, пожела Галина Стоянова. Тя изрази удовлетворение, че читалище и кметство работят заедно и надежда доброто партньорство да продължи, да продължава читалищната самодейност на съставите.

Казанлък посрещна Чудотворните икони (СНИМКИ)

С Благодарствен адрес и подарък - роза, дърворезба от читалищното настоятелство благодариха за вниманието на кмета на Казанлък и „прекрасния подарък“. Галина Стоянова бе посрещната от кмета на селото Пламен Георгиев и читалищния секретар Ваня Андреева.

Община Казанлък

Кметът на Казанлък с интерес разгледа разнообразните експозиции за големия празник: изложба с рисунки на децата от местната Школа за рисуване, експозиция на исторически фотографии за читалищния живот и за селото, изложените богати народни носии от различни краища на България, любезно предоставени от местния пенсионерски клуб, цветни пана, които разказват за построяването на войнишки паметник в село Ясеново, почетен списък на героите на селото, юбилейно табло за 100-годишния празник.

Община Казанлък

Навръх Деня на Съединението, 6-и септември, читалищните дейци посрещнаха много приятели, с които отбелязаха 1 век съществуване на читалищното средище. Вокалната група към читалището е носител на множество награди и отличия.