Повдигнаха обвинение и срещу Куйович
Повдигнаха обвинение и срещу Куйович / netinfo

Срещу сръбския наркобос Будимир Куйович е повдигнато обвинение за ръководство и участие в организиране на престъпна група с цел трафик на наркотици. Това потвърди пред Дарик наблюдаващият прокурор по делото Дичо Атанасов.

Обявеният за наследник на Фатик наркобос от Сърбия беше докаран в следстветия арест в Стара Загора при засилени мерки за сигурност вчера. Ден по-рано на ГПП Капитан Андреево бяха задържани трима мъже при опит да внесат от Турция в страната ни близо 60 кг хероин. Ръководител на групата е сръбският наркобос.

41-годишният старозагорец Николай Писков, бившият митничар от Свиленград Михаил Янков и бизнесменът от София Стойко Дойчев на 53 години бяха арестувани при опит да внесат наркотика в тайник на мерцедес, шофиран от Писков.

Срещу тримата мъже е повдигнато обвинение за участие в организирана престъпна група с цел трафик на наркотици - престъпление по член 321 от Наказателния кодекс.

Срещу тях е образувано досъдебно производство и за притежание и контрабанда на наркотици - престъпления по член 354 и член 242 от Наказателния кодекс.

Групата е работела приоритетно на територията на област Стара Загора, поради което разследването се води тук, обясни наблюдаващият делото прокурор Дичо  Атанасов, който ръководи звеното за противодействие на организираната престъпност, корупцията и прането на пари към Окръжната прокуратура.

Назначени са множество експертизи и са разпитани много свидетели. Разпитите продължават и днес.

Очаква се наблюдаващият прокурор да внесе искане за налагане на мярка за неотклонение "задържане под стража" на тримата българи и на сръбския наркобос.