Потомци на Николай II в Габарево?
Потомци на Николай II в Габарево? / netinfo
Живели ли са две от децата на последния руски император Николай II Романов в село Габарево, община Павел баня? Според бившия следовател Благой Емануилов, отговорът  е да. През 2001 г. Емануилов създава Фондация "Принц Алексей и княгиня Анастасия". Целта й е да установи истината за престолонаследниците Алексей и Aнастасия.

Царското семейство е било разстреляно през 1918 г. в Екатерининбург, но след ексхумацията през 1991 г. костите на принц Алексей и на сестра му княгиня Анастасия не са намерени. Според Емануилов те са се спасили и са избягали в село Габарево.

През 1922 г. в селото пристигат руски емигранти, сред които и около 20-годишна млада жена и няколко години по-малък от нея младеж. И двамата са живели и погребани в Габарево под имената Елеонора Албертова Крюгер и Георгий Павлович Жудин. Според бившия следовател това са истинските деца на руския цар Николай Втори – Анастасия и Алексей.

През месец септември 1996 г. костите на Елеонора и Георгий са изровени. Благой Емануилов е поискал от Правителството и Президента да им се направи ДНК експертиза, но такава все още не е извършена.