Посланик и старозагорци в Да спасим гората
Посланик и старозагорци в Да спасим гората / Николина Пенчева

Посланикът на САЩ у нас Джон Байърли, както и изпълнителният директор на Американската агенция за международно развитие Майкъл Фриц участваха в залесителна кампания край Стара Загора.Проявата бе в рамките на кампанията “Да спасим Гората”, която цели да възстанови опожарените гори край Стара Загора.

"Това са първите 50 хиляди дръвчета, които ще бъдат засадени тук благодарение на начинанието на Обществен дарителски фонд – с тези думи се обърна към доброволците посланик Байърли малко преди лично да се присъедини към кампанията, която се проведе в местността "Белия камък" край Дъбрава.

"Мащабната акция, в която се включват и американски и български граждани показва силата на гражданското общество, което е обединено от общата идея да възстанови природното богатство на България", подчерта още той.

Посланикът участва в акцията заедно със своята съпруга и с директорът на Американската агенция за международно развитие Майкъл Фриц.

Старозагорският кмет професор Светлин Танчев, областният управител Мария Нейкова и посланик Байърли засадиха заедно първото дръвче – липа.

В кампанията се включиха освен старозагорци, но и американски войници, както и представители на американското посолство и на Корпуса на мира.