Поредна измама развали магия
Поредна измама развали магия / netinfo

68-годишна жителка на казанлъшкото село Крън съобщи в полицията за измама.

Жената е обяснила в Районното полицейско управление в Казанлък, че е била посетена в къщата и в Крън от две жени, които я убедили, че има направена магия.

Предложили й да развалят магията – извадили икона и поискали да им донесе кърпа и всички налични пари в къщата. Жената събрала 1200 лв, които двете непознати увили в кърпата и започнали действия по “разваляне на магията”, а нея изпратили да им донесе ракия. Предупредили я, да не отваря кърпата в следващите няколко часа и напуснали жилището. По-късно жената установила, че вместо парите в кърпата има нарязани вестници.

При проведените оперативно-издирвателни мероприятия е установено, че измамата е извършена от 37-годишната М.Х. от с.Белозем, общ. Раковски и 18-годишната И.В. от Пловдив. Двете са измамили по идентичен механизъм и 79-годишна жена от с. Дунавци за сумата от 1500 лв.

37-годишната М.Х. е задържана за 24 часа. Работата по случая продължава. От полицията призовават гражданите, станали жертва на подобна измама да се обадят на тел. 166.