Поредна доброволческа Спирка за чай
Поредна доброволческа Спирка за чай / ЦЕИ

„Спирка за чай" ще организират доброволци от Центъра за европейски инициативи на 29 ноември от 13 до 15 часа. За втори път тази година младежи от Швеция, Латвия, Украйна и България ще подредят щанд с безплатна информация за европейски програми и доброволчески проекти. Щандът ще бъде разположен на бул.„Цар Симеон Велики" в Стара Загора, точно пред Универсалния магазин. Младите хора ще черпят минувачите с чай, като по този начин ще представят здравословния начин на живот и младежките инициативи на открито. В духа на предстоящите празници доброволците са приготвили за минувачите и късметчета-изненади.

С тази проява доброволците на ЦЕИ отбелязват старта на два нови проекта в рамките на Европейската доброволческа служба. В продължение на 12 месеца те ще работят с деца от СОУ „Христо Смирненски" в Стара Загора и ОУ „Иван Мирчев" в с. Дълбоки, където ще водят интерактивни занятия по приложни изкуства и музика. Два пъти седмично доброволците ще посещават и децата в дом „Мария Терезия", където ще преподават английски език. От началото на декември младите хора ще издават и електронен бюлетин с информация за проекти, търсещи доброволци в цяла Европа.

ЦЕИ кани всички български младежи, желаещи да бъдат доброволци в чужбина, да се възползват от безплатните услуги на организацията. Европейската програма покрива всички разходи на доброволците по време на техните проекти зад граница, като им осигурява квартира, джобни пари и безплатно чуждоезиково обучение.