Полковник се извини на кмет
Полковник се извини на кмет / netinfo

Състав на Районния съд в Стара Загора отложи за 14 ноември гражданското дело, заведено от кмета на града д-р Евгений Желев срещу началника на военния полигон "Змеево" полковник Дечко Колев. Делото се води заради нанесени неимуществени вреди на кмета след интервю, което Колев е дал пред национален всекидневик. Кметът иска обезщетение от един лев.

Д-р Желев е обиден от изявление на началника на полигона, според което кметът е дал излишни бюджетни средства, за да се изготви екологична експертиза в Щутгарт, както и от казаното от полковника в интервюто, че старозагорският градоначалник подпомагал хора, които са имали интереси към полигона той да бъде превърнат в стопански обект за лов, с голф игрище и хотели.

В съда не се яви днес нито старозагорският кмет, нито началникът на полигона. ПО думите на защитата му полковник Колев е подложен днес на операция. На заседанието днес адвокатите на Колев изразиха извинение от името на Колев и обясниха, че той не е имал намерение да обижда кмета и да уронва авторитета му. "Полковник Колев поднася официално извинение и заявява, че се касае за досадно недоразумение и че е неправилно разбран, каза защитата му.

Съдът прие искането на адвокатката на д-р Желев да бъде призован като свидетел журналистът, който е взел интервюто. ТОй ще трябва да присъства на следващото заседание през ноември. Съдът покани страните да се споразумеят като междувременно прие началникът на полигона да направи извинението си към кмета освен пред съда, но и публично чрез открито писмо до медиите.