Политическа подкрепа за Палазова
Политическа подкрепа за Палазова / netinfo

Безрезервна политическа подкрепа от страна на  ръководството на НДСВ на най- високо ниво  получи заместник-кметицата на Казанлък, от партията на Симеон Сакскобурготски,  Юлияна Палазова.

 Тя й бе дадена в лицето на зам.председателя на партията Минчо Спасов и областния управител на Стара Загора Мария Нейкова.

Оставката на заместник-кметицата по образованието, културата и здравеопазването в община Казанлък Юлияна Палазова бе поискана от представители на Движение „Напред” в края на февруари, с мотив: проблеми в ресорите, за  които тя отговаря.

От „Напред” дадоха и срок на кмета на Казанлък Стефан Дамянов  да се произнесе по искането.

До  момента публична реакция от страна на кмета по исканата оставка на заместничката му няма.

В отговор на исканата й оставка Палазова представи специален доклад, в който отговаря конкретно на отправените упреци на представителите на Движение „ Напред” .

„Ресорите,  които са били възложени на Палазова са изпълнени с конкретни действия и резултати, но те не са само  нейна заслуга. Те са преди всичко заслуга на кмета на общината”, заяви пред журналисти  Минчо Спасов.

Областният управител на Стара Загора Мария Нейкова изрази  безпокойство от случващото се в последната година в община Казанлък.

Според нея липсва диалог  и консенсус между общинската администрация  и общинския съвет и това рефлектира върху инвестициите в общината и  пряко касае интересите на гражданите.

Според нея подобно нещо е недопустимо.

Нейкова уточни, че всеки недоволен от работата на заместник-кметицата може да подаде жалба в Областната управа.  До момента обаче такива няма, уточни тя.

Публична тайна е конфликтът между кмета на Казанлък Стефан Дамянов и общинския съвет, но той не бива да се пренася върху заместник-кметовете, заяви Нейкова.

Нарочената за оставка  заместник- кметица на Казанлък е втори мандат на поста си. Избрана е от квотата на НДСВ.

 Съгласно структурата на общинската администрация, четирима са заместниците на Дамянов. В момента заети са само три от  тях.

 От септември миналата година е вакантен поста на зам.кмета по строителството, след като Стефан Дамянов освободи дългогодишния  общински кадър Иван Кирев.

Постът, който Кирев заемаше, бе от квотата на БСП.

На последното си заседание общинският съвет на Казанлък сформира 9-члена Временна комисия от общински съветници, която до 25-ти май трябва да провери работата на заместник-кметицата на НДСВ в нейните ресори: образование, здравеопазване, култура.

Съветниците препоръчаха на кмета, докато тече проверката, да отстрани от работа заместник-кметицата.

„Колеги, с това ние предрешаваме мача”, предупреди съветникът от СДС- Николай Александров.

 Потърсен за коментар на взетото решение от съветниците, кметът на Казанлък отказа такъв, с мотива,че не е запознат с решението. 

 По време на дискусиите за създаване на Временна комисия кметът проведе среща с висши представители на НДСВ.

Дискусиите отново бяха свързани с исканата оставка на Юлияна Палазова.

По препоръка на председателя на общинския съвет на Казанлък Васил Самарски, от март заместник-кметицата е отстранена от президиума на общинския съвет, където заемаше мястото до кмета. Отстраняването й е до вземането на решение за съдбата й от страна на кмета Дамянов.