Полицейски проверки по заведенията в Старозагорско
Полицейски проверки по заведенията в Старозагорско / DarikNews.bg, архив

От пресцентъра на полицията информират, че за периода от 23 до 25 септември на територията обслужвана от Районно управление "Полиция" - Стара Загора е проведена специализирана полицейска операция. В резултат на това са проверени 5 интернет зали, 20 питейни и увеселителни заведения и девет други обекта. Проверени са общо 96 лица и 68 МПС. Констатирани са 8 административни нарушения, като са съставени 3 акта за установяване на административно нарушение - два по Закона за движение по пътищата и един по Закона за българските документи за самоличност. Констатирани са и 5 нарушения с фиш.

На територията на Казанлък полицейските служители са извършили проверки с цел да се установи дали в увеселителни и питейни заведения, дискотеки и други обекти с развлекателна дейност се допускат малолетни и непълнолетни лица след 22.00 часа без придружител. Проверени са 16 увеселителни заведения и 6 питейни заведения. Извършена е проверка на 89 лица и 10 МПС. Констатирани са 4 нарушения, като са съставени два акта.

Акция с цел предотвратяване на разпространение и употреба на наркотични вещества, тютюневи изделия и алкохол от малолетни и непълнолетни лица е проведена и на територията, обслужвана от Районно управление "Полиция" - Раднево. Проверени са общо 15 питейни заведения, интернет зали, сборища и 31 МПС. В следствие на полицейската операция са съставени 9 акта за установяване на административни нарушения и е задържано е едно лице, извършило хулиганска проява.