Полицаи задържаха извършителите  на серия грабежи
Полицаи задържаха извършителите на серия грабежи / DarikNews.bg, архив

Служители на Първо и Второ РУ "Полиция" - Стара Загора задържаха извършителите на серия грабежи над жени. За по-малко от 24 часа са заловени извършителите на последния грабеж над 59-годишна жена. Това са двама старозагорци на19 и 21 години. И двамата млади мъже са осъждани за различни престъпления.

Последното от деянията е извършено около 18.15 ч на 22.03.2011 г. Зад жилищен блок на бул. "Руски" две неизвестни лица нападнали 59-годишна жена и след като я блъснали й отнели дамска чанта с лични документи, около 510 лв., цифров фотоапарат , връзка ключове, очила, чадър и др. вещи.

Установено е, че след извършване на грабежа двете лица са се укрили зад трафопост на ул. "Железни врата", където оставили отнетата чанта. Голяма част от вещите, предмет на престъплението са намерени на посоченото място и в дома единия престъпник. В хода на разследването е изяснено, че на 18 март двамата задържани са нападнали друга старозагорка на ул. "Августа Траяна" в близост до пресечката с бул. "Митрополит Методий Кусев". По-късно, откраднатата чанта с част от вещите е открита източно от алея "Митрополит Панкратий". Двете лица са задържани за срок до 24 часа.

Полицаите са задържали и 21-годишен мъж от Симеоновград. За него е установено, че е извършил две нападения над жени през февруари и март. Задържаният е многократно осъждан за същите престъпления.