Показват техники за самозащита
Показват техники за самозащита / организатори

Семинар за самозащита „Мога да се защитя" ще се проведе тази вечер от 18:00 часа в спортна зала „Иван Вазов". Той е организиран от "Зонта Клуб Стара Загора" и ученическите парламенти на ПГЧ "Ромен Ролан", ППМГ "Гео Милев" и
СУ " Максим Горки". Събитието е заключителен етап на проекта "Гласове срещу насилието" и се провежда под патронажа на Маноил Манев , депутат от ПП ГЕРБ.

Входът е свободен.

„Интересът към инициативата нараства . Ще дадем реални примери, неща, които са се случвали. Ще направим демонстрации, които са близки до реалността", коментира в студиото на Дарик Маноил Манев. Всеки желаещ може да пробва техники, с които да се спаси и ще има шанс да оцелее.

„Агресията вече не се приема като негатив. Тя е нещо модерно и себедоказващо. Това е огромен проблем. Тя е признак на геройство и постижение. Именно там трябва да бъдат насочени усилията ни, защото със законови мерки няма да стане. Затваряйки си очите за този проблем, ще осъмнем с превзето училище от ученик с огнестрелно оръжие", категоричен е Манев.

По време на семинара ще се състои и официалното връчване на стипендиите за 2016, 2017 от учредения от клуба фонд "С любов за бъдещето на България".