Похвали за играчите на Берое след успех в Ловеч
Похвали за играчите на Берое след успех в Ловеч / Ани Георгиева, beroe.bg

Старши треньорът на Берое Петър Хубчев не спести добрите думи за играчите си след успеха над Литекс с 1:0 в среща от VІІ кръг на А група. Единственото попадение отбеляза Спас Делев в 17-та минута, а с успеха старозагорския тим се изкачи на второ място в класирането.

"Берое надделя в този двубой с големия колектив и с по-голямото желание. Цената на тази победа са трите точки, които ние загубихме срещу други отбори. Ние всъщност загубихме много повече.

Но от друга страна тази победа не е нищо повече от три точки. Разбира се че е по-приятно да победиш срещу пряк конкурент, срещу отбор, който е афиширал шампионски амбиции, но в края на краищата са три точки.

Трябва още веднъж да се каже тази максима, че отбор, който иска да бъде в челото трябва да побеждава и малките отбори. Аз не виждам толкова малки отбори в България. Напротив, всички са с изравнени възможности", коментира след двубоя Петър Хубчев.

Доволни от успеха бяха и футболистите.

"Много тежък мач. Много единоборства и изсипани топки. Радващо е че успяхме да вкараме гол. Имахме шансове да вкараме и втори и да решим мача. Заслужена победа за нашия отбор. Искахме да се върнем където ни е мястото - в тройката. Мисля, че нашия отбор става с всеки следващ мач по-силен и имаме своите шансове", коментира капитанът на Берое Иво Иванов.

"Показахме мъжка игра, борихме се от първата до последната минута, и е радостно, че взехме трите точки. Надявам се във всеки следващ мач да побеждаваме. Най-силното, най-важното при нас е, че има колектив. Мисля, че с него ще успеем за напред. Трябва обаче и да сме по-агресивни, да реализираме попаденията си, защото бележим малко", коментира пред камерите на Диема Спорт голмайсторът Спас Делев.