Подписаха Меморандум за сътрудничество
Подписаха Меморандум за сътрудничество / netinfo
Областният управител Мария Нейкова откри работна среща, на която беше официално представен проект „Европейски екомостове”. Той се осъществява с финансовата подкрепа на Главна дирекция Околна среда на Европейската комисия, в партньорство с френската екологична организация „Енвиропея”.

Целта на проекта е повишаване на капацитета на партньорските организации в Стара Загора - Търговско-промишлена палата, Гражданско обединение и Обществен дарителски фонд, обясни председателят на Търговско-промишлената палата Олег Стоилов.

„Основната цел на проекта е споделяне на добри практики за технологии, механизми и практически похвати за участието на неправителствения сектор във формирането на екологични политики”, каза още Олег Стоилов.

Проектът се изпълнява в периода януари – декември 2008 година. Осъществен е обмен на опит с френски екологични организации.

Днес беше подписан Меморандум за сътрудничество между Екоцентър Стара Загора - Търговско-промишлена палата, Гражданско обединение и Обществен дарителски фонд и „Енвиропея” Париж.