Подпалиха автомобил в старозагорско село
Подпалиха автомобил в старозагорско село / DarikNews, архив

Общо три пожара са били регистрирани през изминалите 24 часа на територията на област Стара Загора, обобщават от пресцентъра на ОД МВР.

За единия от случаите сигналът е подаден в Първо Районно управление "Полиция" - Стара Загора. Служителите на реда са били осведомени за горящ автомобил Санг "Йонг Мусо 662". Колата била паркирана в недостроен гараж в с. Бащино. Возилото е собственост на 67-годишен мъж. На място е констатирано, че пожарът е предизвикан умишлено. Подпалвачът е използвал запалителна течност. Причините за инцидента, както и стойността на нанесените щети все още се изясняват.

Друг пожар е възникнал в частна къща в с. Сърневец общ. Братя Даскалови. Няма следи за умишлен палеж. Огънят е унищожил покривната конструкция на две последователни помещения, обособени като пристройка от източната стена на къщата, с обща квадратура 52 кв.метра, като от тях 12 кв. метра - навес пред пристройката. Изгорели са голяма част от саморъчно направените ел. трасета, захранващи контакт и осветителни тела, и около 200 пчелни магазини за пчелни кошери.