Подкрепете„Долината на тракийските царе”
Подкрепете„Долината на тракийските царе” / netinfo

Община Казанлък кани казанлъчани да подкрепят „Долината на тракийските царе" в „Чудесата на България". Четири пункта с компютри и интернет ще бъдат на разположение на гражданите на 27септември

Сред топ 10 на чудесата на България е „Долината на тракийските царе", разположена на територията на община Казанлък. Този уникален комплекс от арехологически обекти има огромна културно-историческа значимост за нашия регион и за нашата страна. Кандидатурата ни на „Долината на тракийските царе" за ЮНЕСКО е внесена в Министерството на културата и ще бъде разгледана по време на пролетната сесия през 2013 на Световната културна организация.

На 27 септември , по повод Световния ден на туризма, Община Казанлък, организира масова кампания за гласуване и подкрепа на нашата кандидатура - „Долината на тракийските царе", която в момента е на 5-та позиция с 9% подкрепа.
Всички желаещи да дадат своя вот онлайн, за да подкрепят кандидатурата на Казанлък, могат да направят това, като гласуват на сайта на Община Казанлък www.kazanlak.bg
или на http://www.bgchudesa.com в раздела "Материално наследство" чрез своя личен имейл, а после да потвърдят своето гласуване отново на полученото съобщение.
За целта ще бъдат открити няколко отворени пункта за гласуване с достъп до компютър с интернет връзка. В град Казанлък това са Общински информационен център на ул."Искра" №4; Библиотека „Искра"; Община Казанлък - Стая №33 / до Информационен център/; Художествена галерия - Казанлък.

На 27 септември на площад „Севтополис" ще бъде инсталиран компютър с мобилен интернет, така че всеки гражданин може да даде своя глас за уникалния тракийски комплекс, буквално в движение. Служители на община Казанлък ще оказват помощ и съдействие на хората, които искат да се включат в тази родолюбива инициатива
Да гласуваме, за да спечели нашата Долина заслужено определението „Чудесата на България"!

До 3 октомври всички българи избират кой културно-исторически обект от материалното и нематериалното наследство на България заслужава да бъде под закрилата на ЮНЕСКО, като част от световното културно наследство.