стара загора
стара загора / netinfo
На 22 март от 19:00 в споделеното работно пространство Zaralab (ул. Княз Александър Батенберг №28) ще бъде представен акселераторът KATANA, който финансира и подкрепя развитието на иновативни бизнес идеи в сектора на земеделието и селското стопанство. В жива връзка от Гърция ще се включи представител на акселератора. Той ще представи възможностите, които програмата предлага за предприемачите в сектора и ще обясни процеса на кандидатстване и одобрение на бизнес идеите, които са подали заявка за участие. Работният език на събитието ще бъде английски, но ще има възможност за превод в частта за въпроси и отговори ако има такава необходимост.  Събитието е безплатно и няма нужда от предварителна регистрация.

Aкселераторът КАТАNА подкрепя малки и средни предприятия в сферата на аграрния сектор. КАTANA предлага възможност за иновативни бизнес идеи в сферата на земеделието и селското стопанство да получат финансиране и бизнес менторство. Потенциални кандидати могат да бъдат индивидуални предприемач,  стартъпи или МСП (малки и средни предприятия) в ЕС. Цялата комуниакция по кандидатстването за акселератора е на английски език. Предприемачите с идеи, концепции и прототипи са перфектни кандидати.  Дори за хората нямащи напълно изчистена идея, продукт или не е проблем да опитат да станат част от акселераторската програма и в самия процес да развият своята визия.

Потенциалните ползи включват финансова подкрепа, иновативни инструменти за развитие бизнес, стратегически партньорства и добра възможност за превръщане на една добра идея в бизнес.