полиция
полиция / netinfo
1142 престъпления са регистрирани в Старозагорска област за първите три месеца на годината. От тях са разкрити 562. Това означава разкриваемост от 49.1%, коментира директорът на старозагорската полиция старши комисар Николай Кирков.

Областната дирекция в Стара Загора е първа сред големите дирекции по разкриваемост на криминални престъпления- 50.21%, при средна за страната 39.77%.

Общо 11 835 нарушения по пътищата в Старозагорско са регистрирани в полицията. Над 100 са случаите на шофиране след употреба на алкохол над 1.2 промила, 65 са хванатите шофьори с положителна проба за упойващи вещества. 

Дриекторът на ОДМВР представи новия началник на сектор „Пътна полиция”. Това е 44-годишният главен инспектор Тихомир Желязков. Той е в системата на МВР от 1995 г., работил е на различни длъжности, последната от които разследващ полицай.

„Моите приоритети са свързани с намаляване на тежките пътно-транспортни произшествия и продължаване на добрата практика за обслужване на гражданите ”, каза Желязков. Той допълни, че ще се увеличат точките за контрол на скоростта на автомагистралите „Тракия” и „Марица”.