Почина Теньо Паунов
Почина Теньо Паунов / DarikNews.bg, архив

50-годишният Теньо Паунов от Павел баня е починал рано тази сутрин. Паунов е намерен мъртъв в дома си.Към момента няма официално потвърдена причина за смъртта му, предполага се, че е получил инфаркт. Покойният Теньо Паунов бе съпруг на зам.-кмета на Павел баня Милена Паунова.

Името на бизнесмена нашумя преди по-малко от месец след като той бе задържан заедно с кмета на Павел баня Станимир Радевски при акция на БОП-Стара Загора.Двамата прекараха три дни в ареста заради обвинения по чл. 203 във връзка с чл. 282 от Наказателния кодекс за длъжностно присвояване в особено големи размери. В официално съобщение на ОДМВР -Стара Загора пишеше, че срещу Радевски е повдигнато обвинение за длъжностно присвояване в особено големи размери. В периода от 02.08.2004 г. до 10.11.2008 г. в качеството си на длъжностно лице той е превишил правата си е прехвърлил 5 урегулирани поземлени имота на Паунов заедно с прилежащите към тях сгради и съоръжения.С тези действия общината е ощетена със сумата от 803 800 лева. Повдигнати бяха обвинения на кмета за длъжностно присвояване и на Теньо Паунов за помагачество.

Паунов и Радевски бяха освободени срещу парична гаранция от 10 хиляди лева. Ден след освобождаването си те представиха пред медии поредица от документи в своя защита. От тях ставаше ясно, че решението за продажбата на имотите, заради които бяха обвинени, е взето от Общинския съвет на Павел баня, както и че на самото заседание кметът Радевски не е присъствал.