Почина генералният директор на ДСО Хидравлика Янко Ортакчийски
Почина генералният директор на ДСО Хидравлика Янко Ортакчийски / Община Казанлък

На 26 ноември 2012 г. почина Янко Иванов Ортакчийски, генерален директор на ДСО "Хидравлика".

За приноса си и големите заслуги за индустриалното развитие на община Казанлък, Янко Ортакчийски е удостоен с вписване в Почетната книга на Казанлък през 2004-та година.

Роден в с.Драгодан, област Кюстендилска, на 12.08.1936 г. Завършва висше образование във ВМЕИ-София, специалност "Технология на машиностроенето". В Казанлък пристига  по разпределение през май 1960 г.  започва работа  като технолог в  тогавашния Завод 10 , сега "Арсенал".  От 1964 г. е началник на Инструментално производство, което през 1965 г. прераства в инструментален завод, сега Завод 6, част от комплекса "Арсенал" .  Янко Ортакчийски става и първият директор на този завод.

През 1968 г. се създава Дирекция "Хидравлика и пневматика " със седалище в гр. Казанлък и Янко Ортакчийски поема нейното ръководство. Година по-късно дирекцията става ОСП " Хидравлика и пневматика"" също със седалище в Казанлък, а от 1971 г. -ДСО "Хидравлика", на което е генерален директор до закриването на обединението на 22.07.1991 г.

За кратко време работи в Балканбанк като кредитен инспектор.

Поклонението ще се състои  утре - 28 ноември 2012 г., сряда, от 11.00 до 13.00 часа в Клуба на природозащитника до парк „Розариум в" в Казанлък.

По време на поклонението Община Казанлък отваря траурна книга за съболезнования, по повод кончината на Янко Ортакчиийски- виден гражданин на община Казанлък.