Почетоха паметта на народните будители с цвета
Почетоха паметта на народните будители с цвета / DarikNews, Невена Божкилова
Почетоха паметта на народните будители с цвета
46576
Почетоха паметта на народните будители с цвета
  • Почетоха паметта на народните будители с цвета

Празничният 1 ноември - Деня на народните будители, започва със Заупокойна литургия в памет на Митрополит Методий Кусев, която отслужи Старозагорският Митрополит Галактион от 09:00 часа в Храма „Св. Теодор Тирон".


Пред паметника на Митрополит Методий Кусев на входа на Аязмото се събраха обществени личности, учители и ученици, граждани, за да поднесат цветя в памет на народните будители.


В празника се включиха и ученици от II ОУ „Петко Р. Славейков", които бяха приготвили рецитал за делото на паметните личности от българската история. Какво точно включваше рециталът на учениците може да чуете в прикачения звуков файл.

Почетоха паметта на народните будители с цвета
netinfo

Кметът проф. Светлин Танчев честити празника на всички, които поддържат българския дух.


По случай Деня на народните будители от 16:00 часа в Художествената галерия в Стара Загора се връчва наградата „Икар'2011" за високи постижения на ученици и студенти в областта на науката, културата и спорта.


От 17:00 часа Клубът на учителите по български език и литература организира честване на 130 години от рождението на Димитър Подвързачов в Къща-музей „Гео Милев".


В зала „Байер" от 18:00 часа ще може да посетите „Доспехи на Словото" - юбилейна художествена изложба която се организира за първи път.
Малко по-късно от 19:00 часа е премиерата на спектакъла на старозагорската опера „Набуко".