Почетно отличие за млади таланти
Почетно отличие за млади таланти / netinfo
Седем талантливи старозагорски ученици са удостоени с Национална диплома. Тя се връчва със заповед на министъра на образованието и науката Даниел Вълчев.

Учениците получават Националния диплом за отличен успех и завоювани челни места в състезания и олимпиади, информират от Регионалния инспекторат по образование.

За отличен успех 6,00 и първо място на ученическите игри по баскетбол през изминалата година е отличен Антони Здравков Личев от ГПЧЕ”Ромен Ролан”.

Емил Руменов Ибришимов от ПМГ „Гео Милев” Стара Загора получава диплома за отличен успех и първо място на националния пролетен турнир по информатика през 2007 г. Адриана Костадинова Николова от СОУ „Иван Вазов”- за отличен успех 6,00 и първо място на държавното първенство за девойки по ускорен шах през 2007 г.
Зорница Живкова Вълканова, ученичка от Търговска гимназия „ Княз Симеон Търновски” е наградена за отличен успех 6,00 и първо място на националния конкурс „Космосът – настояще и бъдеще на човечеството” през 2006 г.
Отличените ученици от Казанлък са трима: Свилен Николаев Кънев от ПМГ „Никола Обрешков” - за отличен успех 6,00 и бронзов медал на международната олимпиада по физика през 2006 г. и лауреат на Националната олимпиада по физика през 2007 г.
Камена Каменова Костова от ПМГ „Никола Обрешков - за отличен успех 6,00 и лауреат на националната олимпиада по биология и здравно образование през 2007 г. и Магдалена Стефанова Балтова от ПМГ „Никола Обрешков за отличен успех 6,00 и лауреат на националната олимпиада по биология и здравно образование през 2007 г.

От РИО Стара Загора поздравяват всички носители на почетното отличие „Национална диплома”, техните родители и учители .