съд
съд / Снимка: Дарик, архив
Районен съд – Казанлък взе най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо 54-годишен мъж от София, задържан за телефонна измама.
 
На 6 юли в Казанлък в съучастие с 29-годишен мъж от София и с неустановено до момента лице, представило се за прокурор от Специализираната прокуратура, измамили 79-годишна жена.
 
Приложили познатата схема-да предаде пари  накити на органите на прокуратурата, с цел залавяне на телефонни измамници. Пострадалата предала 6 500 лева.
 
54-годишният мъж вече е изтърпял наказание от две години лишаване от свобода за същото по вид престъпление, след което той отново извършва измама.
 
Двамата мъже са задържани при операция за пресичане, разкриване и документиране на телефонни измами, извършени на територията на Старозагорска област и страната. Те са изпълнявали ролята на куриери, получавали са и са транспортирали инкриминирани парични суми и накити до Република Румъния.
 
Съдебното производството се проведе в сградата на Районен съд - Казанлък, дистанционно чрез Скайп-връзка със Затвора – Стара Загора.
 
Определението на съда не е окончателно и подлежи на обжалване или протестиране пред Окръжен съд – Стара Загора  в 3-дневен срок.