ЕВН идва с АТВ-та при аварии, 75 екипа мобилизирани
ЕВН идва с АТВ-та при аварии, 75 екипа мобилизирани / Снимка: Дарик
Електроразпределителното дружество ЕВН има концепция и планове за изграждане на подземни кабелни линии за захранването на Индустриална зона „Загоре” в Стара Загора. Ако зоната се разрасне и инвеститорският интерес се увеличи, от дружеството са готови да изградят и подстанция, каквато вече има в индустриална зона „Тракия“ край Пловдив.

От ЕВН информират, че в последно време се забелязва тенденция за увеличение на потреблението на ток в големите градове, заради разрастващия се промишлен сектор и отчитат ръст от 5% за обслужвания от тях регион на югоизточна България  миналата година. Абонатите от битовия сектор запазват нивата на потребление на електроенергия.

През 2018 година кражбите на електроенергия в Старозагорско намаляват с 14 %, а общите щети от началото на годината са в размер на 306 200 лева.

Всички клиенти на дружеството в Стара Загора, Казанлък и Раднево вече са с дистанционни електромери, предстои да бъдат въведени в Чирпан. Резултатите от това са по-нисък технологичен разход и висока разкриваемост при манипулации.

През 2018 година ЕВН ще инвестира 8,4 млн лева в Старозагорска област. За 13 години инвестициите на компанията в областта са в размер на 138,9 млн. лева.