Плащат 89 млн. по ОП „Околна среда
Плащат 89 млн. по ОП „Околна среда / Guliver/Getty Images

Нови 89 млн. лева ще разплати Оперативна програма „Околна среда", след като в края на август експертите по програмата провериха и одобриха 78 искания на средства по проекти, съобщават от екоминистерството.

Средствата са отпуснати от Национален фонд в Министерството на финансите и ще покрият верифицираните до този момент разходи. Управляващият орган на оперативната програма е в процес на проверка на направени разходи на бенефициенти за още над 50 млн.лева, които се очаква да бъдат подадени до финансовото ведомство.

Бенефициентите, на които ще бъдат разплатени средства по вече отпуснатите 89 млн. лв., са общините Ябланица, Раковски, Козлодуй, Бяла, Карлово, Костинброд, Севлиево, Аксаково, Трявна, Тервел, Панагюрище, Велики Преслав, Стара Загора, Кричим, Ловеч, Момчилград, Пещера, Хисаря, Бяла Слатина, Кърджали, Монтана, Бургас, Свиленград, Кубрат, Ямбол, Кнежа, Велико Търново и Чупрене, както и ДПП Странджа, Врачански Балкан, Витоша и ДНП Рила и Централен Балкан, БФБ, WWF, МРР и БД Варна РИОСВ - Смолян, РИОСВ -Хасково и Враца.