питбул
питбул / ThinkStock/Getty Images
Питбул без повод и намордник нападна куче в Стара Загора. Инцидентът станал в неделния ден в района на блок №11 на булевард „Иван Вазов”. Мъж разхождал домашното си куче, когато то било нападнато и захапано от питбула. Собственикът се опитал да освободи четириногия си любимец, при инцидента няма пострадали хора. Сигналът за него бил подаден на горещия телефон на общината, а веднага след нападението, екип на ОД МВР е установил собственика на питбула.

За агресивно куче е съобщено и в село Кирилово. На старозагорка, разхождаща две кучета в детска площадка в кв. „Железник“, без повод и намордник, е съставен акт за установяване на административно нарушение. Подаден е сигнал за разходка на домашни любимци извън загражденията в парк „Зеления клин“. Извършена е проверка от звено „Контрол, екология и чистота“, не са установени нарушители.
 
През изминалите дни са получени множество сигнали за силна музика от няколко заведения в града, както и на открито в кв. „Лозенец“. 
 
На безплатния Горещ телефон на Община Стара Загора - 0800 157 37, от 20 до 22 април, са отчетени близо 90 сигнала. Граждани са информирали за над  25 неправилно паркирани МПС в града.