Писта Стара Загора
Писта Стара Загора / община Стара Загора
На 28 и 29 септември (събота и неделя), в Стара Загора ще се състои автомобилното състезание „Писта Стара Загора“. То е четвърти кръг от Националния шампионат по затворен маршрут. Началото ще бъде дадено на 29 септември, от 10.00 часа, на източния пътен възел на града, а в съботния ден тренировките ще започнат от 12.30 часа.
 
Възстановеният и емблематичен за автомобилните фенове шампионат „Писта Стара Загора“ и тази година ще събере състезатели и почитатели на майсторското шофиране от цялата страна.  „Започна записването на участниците и отново очакваме екипите на най-добрите пилоти у нас“, съобщи Илия Бояджиев, председател на АСК – Стара Загора. „Трасето е добре познато - 2.8 км, а групите са „Спорт“, „Тунинг“ и „Макси“, допълни Бояджиев.
 
Специално ще бъдат връчени Купа на кмета, която ще зарадва най-добре представилия се старзагорски спортист, както и Купа „Лада“ и „Енеос“. И тази година ще има приз „Fair Play пилот“, който е в памет на Станимира Петрова-Ганева, дъщеря на 10-кратния шампион на България Георги Петров.  
 
Участниците в „Писта Стара Загора“ отново ще подкрепят инициативата, целяща повишаване на безопасността на движение - „Аз съм бъдещето. Пази ме!“.
 
Организатори са Община Стара Загора, АСК - Стара Загора и Автомобилната федерация