пиян шофьор
пиян шофьор / ThinkStock/Getty Images
Пиян водач катастрофира и влезе в болница, съобщиха от полицията. 
 
На 01 септември около 04:10 ч., в Казанлък, по бул. "Княз Александър Батенберг", се е движил лек автомобил, управляван от 20-годишен мъж от Казанлък.  Поради движение с несъобразена скорост водачът изгубил контрол над автомобила, който излязъл в дясно по посока на движението и се блъснал в метален стълб за уличното осветление.
 
В следствие на удара мъжът е получил разкъсно-контузна рана на главата и комоцио. Настанен е за лечение в МБАЛ - Казанлък, без опасност за живота.
 
Водачът е тестван за употреба на алкохол с техническо средство, което е отчело концентрация от 1.98 промила алкохол в издишания въздух. В РУ - Казанлък е образувано бързо производство.

Настанена в болница с разкъсно-контузна рана на главата и комоцио е и блъсната 58-годишна пешеходка, съобщиха още от пресцентъра на полицията.

На 30 август в Стара Загора, по ул. "Димчо Стаев", се е движил лек автомобил, управляван от 71-годишна жена. До пешеходната пътека южно от кръстовището с ул. "Ген. Гурко", е настъпил удар между предната лява част на автомобила и пресичаща 58-годишна пешеходка. Тя е откарана в УМБАЛ - Стара Загора, където е прегледана и настанена за лечение с комоцио и разкъсно-контузна рана на главата, без опасност за живота.

В сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР – Стара Загора е образувано досъдебно производство.