Петко Карагитлиев - зам. областен управител на Стара Загора?
Петко Карагитлиев - зам. областен управител на Стара Загора? / Личен архив- Фейсбук

Петко Карагитлиев- лидер на младежката организация на ГЕРБ в Казанлък е най- вероятният втори заместник-областен управител на Стара Загора. Назначението му е на практика е решено, а самото встъпване в длъжност ще е до дни.

Новината бе потвърдена и от самия Карагитлиев ,който към момента е общински съветник, втори мандат в местния парламент на Казанлък.

Карагитлиев е възпитаник на Бургаския свободен университет, специалност икономика и маркетинг, несемеен. След местните избори името му бе сред фаворитите за зам.кметове на Казанлък.

Според първоначалната информация той трябва да поеме ресорите на Галина Стоянова, която през октомври бе избрана за кмет на Казанлък. Стоянова отговаряше на областно ниво за образованието, социалните дейности, здравеопазването. В момента Карагитлиев работи в строителната фирма на семейството си.

Веднага след като оваканти поста на зам. областен управиетл на Стара Загора, за да поеме кметския пост в Казанлък, Стоянова пое ангажимента да направи всичко, което е по силите й, за да запази едно от зам. областните кресла за представител на Казанлък. Митивът й бе, че Казанлък е  много важен град за област Стара Загора.