Пенсионери: Дискусия се прави от хора с бели глави
Пенсионери: Дискусия се прави от хора с бели глави / netinfo
Като компенсация за увеличените цени на горивата, тока , газта и на цените на стоките и услугите, правителството реши да компенсира пенсионерите с увеличение от близо 10 % на пенсиите от 1 юли.Изплащането им започва от днес , припомни управителят на НОИ Йордан Христосков. От 1 октомври всички пенсии ще бъдат преизчислени ,но увеличение няма да получат няколко категории възрастни хора .Близо 1 млн. и 90 хиляди ще бъдат зарадвани от по-високите пенсии, а около 1 млн. и 100 хиляди -не.

"Проблемът с увеличението на пенсиите е дело на всички трудоспособни хора,защото е необходимо реалните доходи да бъдат изкарани на светло ,за да може размерът на пенсиите да нараства плавно", каза още управителят на НОИ Йордан Христосков. За 2009 година се разработват два варианта за увеличение-първия е от месец януари,а втория-от месец юли.

Йордан Христосков участва в дискусия,посветена на пенсионната реформа.В нея участваха народните представители Трифон Митев и Петър Мръцков, работодатели, представители на неправителствени организации и на пенсионерски партии и сдружения от Старозагорско.

Дискусията се организира от Политическо движение “Социалдемократи”.