Пейка-люлка за двама разкрасява „мечешката поляна“ в старозагорския зоопарк
Пейка-люлка за двама разкрасява „мечешката поляна“ в старозагорския зоопарк / Община Стара Загора

Дървена пейка-люлка за двама вече радва посетителите на „мечешката поляна" в старозагорския зоопарк. Изработена е от масивна дървесина в естествени форми, добита от изсъхнали и отстранени по необходимост чинари от градските улици. Използвани са короните на дърветата с естествените им разклонения и форми.

Идеята и реализацията са на директора на зоопарка доц.д-р Радослав Михайлов и неговия екип, подпомогнати от сръчните ръце на майстор-дърводелеца Борис Бадаров от Тракийския университет в Стара Загора. По мнението на първите посетители и потребители на атракцията, люлката-ръчноделка се вписва добре в ландшафта на терена. Тя е за двама души и е монтирана на поляната, близо до административната сграда. Пейката-клюкарка, както я наричат служителите в зоопарка, е в съседство с клетката на най-любимите обитатели на зоокъта - мечките.

Близо 400 са обитателите на старозагорската зоологическа градина, а най-новото попълнение е новородено женско пони. Любимка на посетителите е и ягуарката Джалма, която прекара две години в близко съжителство с наскоро застреляния заради бягството си от клетката в Ловеч 14-годишен ягуар Алонсо.